دمپر موتوری بین کانالی | دمپر برقی | انواع موتور دمپر | موتور فایر دمپر

دمپر موتوری بین کانالی | دمپر برقی | انواع موتور دمپر | موتور فایر دمپر

دمپر موتوری بین کانالی

در این مقاله می خوانید

کالاتهویه نماینده رسمی موتور دمپر لوفبرگ در ایران می باشد. جهت سفارش و خرید انواع موتور دمپر، انواع دمپر موتوری بین کانالی، دمپر دستی و … با متخصصین ما در واحد فروش تماس حاصل نمایید. یا به صفحه ثبت سفارش مراجعه فرمایید. 

 

دمپر چیست؟

 

همانگونه که در مبحث دمپر ها بیان شد، دمپر ها وظیفه کنترل جریان هوای داخل کانال را برعهده دارند. تا در مواقع ضروری کانال را مسدود سازند و یا جریان عبوری را کم یا زیاد کنند. برای مثال ساختمان بزرگی را در نظر بگیرید که قسمتی از آن نیاز به هوارسانی ندارد، یا به دلایلی کار نمیکند. در اینجور مواقع با استفاده از دمپرها جریان عبوری به آن منطقه را قطع می کنیم. این کار را می توان با استفاده از دمپرها با دو شیوه انجام داد. یکی با استفاده از دمپر دستی و با استفاده از دستگیره روی دمپر انجام می شود. و از طرفی با استفاده از دمپر موتوری بین کانالی این کار انجام می پذیرد.

 

همچنین در صورت آتش سوزی و یا انفجار وظیفه دمپرها مهمتر بوده و نقشی حیاتی در امنیت ساختمان ایفا می کنند. زیرا با بستن کانال انتقال هوا مانع از اکسیژن رسانی به حریق می شوند. همچنین از انتقال حریق به دیگر نقاط جلوگیری می کنند.

 

موتور دمپر لوفبرگ
موتور دمپر لوفبرگ

 

با توضیحات بیان شده مشخص شد که دمپرها نقشی حیاتی در سیستم های تهویه ایفا می کنند. از این رو تنوع زیادی دارند و در بازار با اشکال متنوع موجود می باشند که ممکن است کمی گیج کننده باشد. این مقاله می تواند به شما در انتخاب صحیح تر انواع دمپر کمک نماید.

 

انواع دمپر

 

به طور کلی دمپرها به دو نوع دستی و موتوری تقسیم می شوند. همانگونه که بیان شد دمپر دستی با استفاده از دستگیره تعبیه شده روی دمپر و توسط کاربر باز و بسته می شود. در صورت چرخش کامل، کانال به صورت کامل بسته می شود. هرچقدر میزان چرخش بیشتر باشد، پره های دمپر به هم نزدیک شده و از جریان عبوری کاسته می شود.

 

دمپر موتوری چهارگوش
دمپر موتوری چهارگوش

 

دمپر موتوری بین کانالی با استفاده از موتور تعبیه شده روی آن باز و بسته شده و به صورت دقیقتر جریان هوا را کنترل می کند. موتور دمپر دستگاه کوچکی است که روی بدنه بیرونی دمپر سوار شده و وظیفه خود را انجام می دهد. انواع مختلفی از موتور دمپر موجود است. که با توجه به پارامتر های زیادی انتخاب و نصب می گردد. از جمله این پارامتر ها می توان به ابعاد دمپر، جنس ورقی که دمپر از آن ساخته شده، محل نصب دمپر و نوع کاربری آن اشاره نمود.

برای مثال دمپر هایی که بین کانال نصب می شوند به نسبت دمپرهایی که در ابتدا و انتهای سیستم تهویه نصب می شوند عملکرد متفاوتی دارند.

 

انواع دمپر موتوری بین کانالی

 

همانگونه که بیان شد بسته به شرایط پروژه و سایر فاکتور ها می توان از انواع دمپر موتوری بین کانالی استفاده نمود. اما به طور کلی دمپر های موتوری به دو نوع دمپر موتوری با کنترل on و off و دمپر موتوری با کنترل تدریجی اشاره نمود. وجود یک ترموستات در کنار موتور دمپر این امکان را برای کاربر فراهم می سازد که در صورت رسیدن به دمای خاص دمپر بسته و جریان عبوری قطع گردد.

 

دمپر موتوردار
دمپر موتوردار

 

دمپر موتوری بین کانالی بر اساس شکل ظاهری نیز به دو نوع دمپر موتوری گرد و دمپر موتوری چهارگوش تقسیم می شوند. دمپرهای چهار گوش بر اساس شکل ظاهری به دو نوع تیغه موازی و تیغه متقابل تقسیم می شوند.

 

1.موتور دمپر قطع و وصل (on , off)

 

این نوع موتور دمپر دارای دو حالت قطع و وصل بوده و دمپر را در حالت باز یا بسته تنظیم میکند. این نوع از دمپر موتوری می توانند از ترموستات فرمان بگیرند یا مجهز به سنسور فشار هستند و یا یک کلید معمولی برای قطع و وصل دارند.

 

2.موتور دمپر تدریجی

 

همانگونه که از نام آن پیداست این موتور دمپر می تواند پره ها را به صورت تدریجی حرکت داده و میزان هوای عبوری را به صورت دقیق تنظیم نماید. با استفاده از سنسور های دما و میزان رطوبت، پره های دمپر راحرکت داده و کنترل می کند. این نوع دمپر موتوری به ما این امکان را می دهد تا میزان دمای کانال را به خوبی اندازه گیری و حفظ نماییم.

 

3.موتور دمپر با فنر برگشت

 

این نوع موتور دمپر دارای فنر بوده و در صورت قطع شدن جریان برق فنر آن عمل کرده و دمپر را می بندد. این نوع از موتور دمپر بسیار پرکاربرد بوده و از کانال به درستی محافظت می کند.

 

4.موتور دمپر بدون فنر برگشت

 

مزایای دمپر موتوری

 

دمپر موتوری ضد آتش و دمپرهایی که در مکان های حساس مانند انبارهای دارو، بیمارستان ها، آزمایشگاه ها و … نصب می شوند رعایت نکات نصب بسیار ضروری می باشد. جهت محافظت دقیقتر از هوابند سیلسکونی روی پره ها استفاده می شود. تا از نشتی هوا و عبور جریان های ناخواسته جلوگیری گردد. در دمپر های ضدآتش وجود این هوابندهای سیلیکونی بسیار با اهمیت و حیاطی است. زیرا از رسیدن اکسیژن به آتش هرچند اندک جلوگیری می کند. همچنین مانع از انتشار دود به نقاط دیگر ساختمان می گردد.

 

موتور دمپرهای موتوری در ایران با برندهای متفاوت موجود می باشد که از معروفترین ان ها می توان به لوفبرگ (Lufberg) و زیمنس (siemens) اشاره نمود.

هر کدام از این موتورها انواع متفاوتی دارند که بسته به عواملی نظیر متراژ دمپر، نوع آن، جنس دمپر و … انتخاب می شوند. در صورت نیاز به مشاوره با همکاران ما در واحد فروش تماس حاصل نمایید.

 

ویژگی های دمپر موتوری بین کانالی

 

ساخت انواع دمپر موتوری بین کانالی به صورت صد در صد سفارشی و مطابق با نیاز مشتری می باشد. جنس بدنه دمپر می تواند از ورق گالوانیزه، ورق استیل، ورق آلومینیوم و … باشد.

همچنین ضخامت ورقه های به کار رفته متنوع و از 0.5 تا 10 میل متغیر می باشد.

از این رو بسته به شرایط پروژه و نیاز مشتری همچنین ابعاد و میزان دبی جریان عبوری دمپر ها ساخته می شوند.

 

قیمت انواع دمپرهای موتوری

 

همانگونه که بیان شد بسته به ابعاد کانال و میزان جریان عبوری هوا در مورد ضخامت دمپر موتوری بین کانالی تصمیم گیری می شود. هرچقدر ورق به کار رفته در این نوع دمپر ضخیمتر باشد، قیمت آن نیز افزایش می یابد.

1 نظر

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

لوگو

کالاتهویه با بیش از دوازده سال تجربه در زمینه عرضه، نصب و اجرای انواع کانال کشی ها و سیستم های تهویه مطبوع صنعتی و خانگی  آماده خدمت رسانی به مشتریان محترم می باشد. محصولات ما کانال فلکسیبل، عایق الاستومری، کانال گالوانیزه، کانکتور، پروفیل فلنج، دریچه، دمپر و…می باشد.

تماس با ما


آدرس:

تهران، شادآباد، بهاران ۲، مجتمع کوثر، بلوک ۳۹ غربی، پلاک ۲۹۲

شماره تماس:

فروش و اداری: ۹-۰۲۱۶۶۱۴۴۰۰۶ و ۰۹۱۲۱۸۸۶۱۲۵

ایمیل:

info@kalatahvieh.ir

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به کالا تهویه می باشد