کانال گالوانیزه

کانال گالوانیزه

کانال گالوانیزه فلنج سرخود

در این مقاله می خوانید

کالاتهویه با داشتن نیروهای متخصص و با  تجربه در زمینه نصب و اجرای انواع کانال کشی های انتقال هوا آماده خدمت رسانی به مشتریان عزیز می باشد. جهت مشاهده پروژه های انجام شده به صفحه اصلی مراجعه کنید. انواع ورق گالوانیزه، استیل و… قابل سفارش می باشد.

 

کانال گالوانیزه چیست؟

 

ابتدا جهت آشنایی با کانال های گالوانیزه به  شیوه تولید ورق های گالوانیزه می پردازیم. ورق های فولادی در طی فرآیندی به ورق روغنی تبدیل می شوند. ورق های روغنی در طی فرآیند گالوانیزاسیون سطح آن ها با روی پوشیده شده و به ورق های گالوانیزه تبدیل می شوند. کیفیت ورق های گالوانیزه و مقاومت آن در برابر رطوبت نسبت مستقیمی با مقدار روی موجود روی ورق ها دارد. هر چه روی بیشتر باشد، ورق های باکیفیت تری تولید و مورد استفاده قرار می گیرند.

 

نصب و اجرا کانال گالوانیزه
نصب و اجرا کانال گالوانیزه

 

همچنین فرآیند گالوانیزاسیون به دو صورت گالوانیزه گرم و گالوانیزه سرد انجام می شود. بنا به نیاز می توان از آن ها استفاده نمود. جهت مطالعه بیشتر به لینک ویکی پدیا مراجعه کنید.

 

کانال های گالوانیزه با چند روش با استفاده از همین ورق های گالوانیزه شده ساخته و استفاده می گردند. که شامل کانال گالوانیزه چهارگوش، کانال گالوانیزه گرد، کانال گالوانیزه اسپیرال و عایق شده می باشند. کانال گالوانیزه در هریک از انواع خود، دارای کاربردهای مختلفی است. از جمله کانال هوا گالوانیزه و کانال کولر گالوانیزه است که در سیستم های تهویه مطبوع کارایی زیادی دارد.

 

کانال کشی گالوانیزه
کانال کشی گالوانیزه

 

کاربرد انواع کانال گالوانیزه

 

کانال گالوانیزه جهت استفاده در سیستم های تهویه مطبوع در محیط های صنعتی که از سیستم هایی همچون داکت اسپلیت، پکیج، فن کوئل و هواساز بهره می برند، مورد استفاده قرار میگیرد. این کانال ها از لحاظ ظاهری به دو نوع گرد و چهارگوش تقسیم بندی می گردند. همانطور که از نام این نوع کانال ها مشخص است جنس آن ها از ورق های فلزی گالوانیزه است. اما بنا به شرایط جوی برای جلوگیری از زنگ زدگی در محیط های مرطوب از ورق های استیل نیز استفاده می گردد.

 

کانال گالوانیزه چهارگوش
کانال گالوانیزه چهارگوش

 

انتخاب نوع کانال بسته به شرایط فیزیکی پروژه و دسترسی جهت نصب آن انتخاب می گردد. عموما در سوله ها و سالن ها که ارتفاع سقف بالا است جهت توزیع یکنواخت هوا از انواع کانال های گرد استفاده می گردد. و در سقفهایی که ارتفاع کم و محدودیت فضا وجود دارد می توان از کانال فلکسیبل در متراژ معین استفاده نمود. بسته به نوع و محیط پروژه کارشناسان در مورد آن تصمیم می گیرند. اما به صورت کلی در انشعابات اصلی و مسیر های طولانی از انواع کانال فلزی(گالوانیزه، استیل و…) استفاده می شود. و جهت انشعابات فرعی و متراژهای کوتاه تر از انواع کانال فلکسیبل استفاده می گردد.

 

انواع کانال های گالوانیزه

 

کانالهای گالوانیزه چهارگوش

 

امروزه کانال های گالوانیزه چهارگوش با استفاده از فلنج ها به هم متصل می شوند. اگر فلنج ها روی خود کانال در هنگام ساخت اضافه گردند به انها کانال فلنج سرخود یا TDF گفته می شود.  اگر کانال بدون فلنج باشد و بعدا روی آن نصب گردد به آن کانال TDC گفته می شود. البته میتوان با استفاده از جوشکاری نیز کانال کشی انجام داد. اما با توجه به برگشت پذیر نبودن و مشکلات عیب یابی کانال، استفاده از فلنج معقولتر به نظر می رسد. و استفاده بالاتری دارد.

 

کانال گالوانیزه عایقدار

 

همچنین کانال های گالوانیزه با عایق نیز موجود است. می توان از داخل و یا خارج کانال را عایق کرد. در قدیم جهت عایق کاری کانال های گالوانیزه از عایق پشم شیشه یا فایبر بورد استفاده می شد. این نوع عایق ها علاوه بر ایجاد ذرات معلق فراوان در هوا و ایجاد آلایندگی که به سلامت انسان آسیب می رساند، از ضریب انتقال بسیار بالایی برخوردار است. از این رو امروزه اولویت عایق کاری با عایق الاستومری می باشد. به دلیل مزایای فراوان این نوع عایق از جمله ضریب انتقال انرژی بسیار پایین، مقاومت در برابر رطوبت، قابلیت نصب آسان و… معمولا از عایق الاستومری استفاده می گردد.

کانال های گالوانیزه عایقدار به نسبت کانال های گالوانیزه بدون عایق قیمت بالاتری دارد. ولی در انتقال هوا و برودت نشتی نداشته و از هدر رفت انرژی جلوگیری می کند و در نتیجه در هزینه ها صرفه جویی کرده و مقرون به صرفه تر می باشد. باید در نظر داشت که معمولا مسیرهای رفت سیستم های تهویه هوا را عایق کاری میکنند.

 

کانال گالوانیزه عایق دار و بدون عایق
کانال گالوانیزه عایق دار و بدون عایق

 

کانالهای گالوانیزه اسپیرال

 

کانال اسپیرال گالوانیزه از جدیدترین انواع کانال های گالوانیزه می باشد. سطح مقطعی گرد داشته و هوا به راحتی از درون آن عبور می کند. هوا در حین عبور در گوشه ها گیر نکرده و صدای کانال به طرز چشمگیری کاهش می یابد. به طور کلی کانال اسپیرال گالوانیزه از نوار های گالوانیزه ای تشکیل شده که به صورت مارپیچ به هم پرس شده اند. لبه های نوار گالوانیزه فرم دهی شده و سپس پرس می شوند.

به دلیل ظاهر زیبا و رنگ پذیر این نوع کانال های گالوانیزه معمولا به صورت روکار و اکسپوز نیز قابل استفاده می باشند. البته استفاده از انواع کانال های گرد گالوانیزه از جمله کانال اسپیرال در حال گسترش می باشد.

 

 

اتصالات انواع کانال ها

 

معمولا جنس اتصالات از جنس خود کانال انتخاب می گردد. برای مثال اگر جنس کانال ورق گالوانیزه باشد، اتصالات نیز از ورق های گالوانیزه انتخاب و تولید می گردد. از اتصالات کانال های گالوانیزه می توان به دو راهی، زانویی، تبدیل گرد به چهارگوش و برعکس اشاره نمود. که بیشتر جهت تغییر مسیر کانال و یا ایجاد انشعابات به کار می رود.

 

دو راهی گالوانیزه
دو راهی گالوانیزه

 

ضخامت ورق های گالوانیزه

 

انتخاب مناسب ضخامت کانال های گالوانیزه هوا که بر اساس مبحث 14 مقررات ملی ساختمان انتخاب می گردد.

 

به طور کلی ضخامت ورق گالوانیزه کانال گالوانیزه، متناسب با ابعاد بزرگ ترین ضلع مقطع آن ها تعیین می گردد. عمدتا ضخامت این ورق ها برای کانال هایی با ضلع ۳۰ سانتی متر، ۰.۵ میلیمتر و بین ۳۳ تا ۷۵ سانتی متر، ۰.۶ میلی متر در نظر گرفته می شود. به این ترتیب با افزایش طول یک ضلع از سطح مقطع کانال کولر ضخامت نیز افزایش پیدا می کند. در صورتی که سطح مقطع بزرگترین بعد کانال 78 تا 137 سانتی متر باشد معمولا از ورق گالوانیزه با ضخامت 0.85 میلیمتر استفاده می گردد.

 

هر چه ورق گالوانیزه ضخیم تر باشد، سنگین تر می شود. بنابراین وزن بیشتری را به سازه تحمیل می کند. از طرفی ورق های ضحیم تر محکمتر بوده و طول عمر بهتری نیز دارند. باید نسبت به پروژه و استانداردهای تعیین شده و همچنین طول کانال، ورق با ضخامت مناسب انتخاب گردد. کارشناسان کالاتهویه در این زمینه آماده ارائه مشاوره به شما مشتریان محترم می باشند.

 

 

 

مزایای کانالهای گالوانیزه

 

کانال های گالوانیزه از دیرباز جهت کانال کشی های کولر در اکثر ساختمان های مسکونی، تجاری و صنعتی استفاده میشد. امروزه نیز این نوع کانال کشی در اکثر پروژه ها انجام می شود مگر در مواقع خاص. این محبوبیت و استفاده زیاد بی دلیل نیست و مزایای فراوان آن باعث شده تا پرکاربرد باشد. مهمترین دلیل استفاده فراوان استحکام بالای کانال می باشد.

 

  • استحکام بالا و تحمل فشار هوای زیاد (هرچه ضخامت ورق بیشتر باشد این استحکام نیز افزایش می یابد)
  • نصب آسان (امروزه با استفاده از پروفیل فلنج گالوانیزه اتصالات به راحتی و سرعت بالا انجام می شود)
  • قیمت مناسب
  • طول عمر طولانی
  • مقاومت مناسب در برابر رطوبت
  • مقاوم در برابر اجسام تیز و برنده

 

در مجموع کانالهای گالوانیزه در کشور ما بین کارفرمایان از محبوبیت زیادی برخوردار است و در تهیه در اولویت کانال های انتقال هوا قرار دارد. اما در پروژه های بیمارستانی، اطاق تمیزها،  درمانگاه ها و … که شرایط خاص محیطی دارند بهتر است از ورق های استیل استفاده شود.

 

سفارش و خرید انواع کانالهای گالوانیزه

 

کالاتهویه با بیش از ده سال سابقه در امر تولید و فروش محصولات تهویه مطبوع، از جمله انواع کانال کولر، کانال چهارگوش، کانال اسپیرال و انواع کانال فلکسیبل آماده خدمت رسانی به شما مشتریان عزیز می باشد.

جهت سفارش و خرید انواع کانال های گالوانیزه، کانال های استیل و…  در ابعاد و ضخامت دلخواه و یا گرفتن مشاوره از متخصصان ما می توانید با شماره های موجود تماس حاصل کرده و یا به صورت حضوری از فروشگاه ما دیدن فرمایید.

 

کانال تی دی اف گالوانیزه
کانال تی دی اف گالوانیزه

 

5 نظر

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای امنیت ، استفاده از سرویس ریکپچای گوگل الزامی است که منوط به خط مشی رازداری و شرایط استفاده گوگل است.

لوگو

کالاتهویه با بیش از دوازده سال تجربه در زمینه عرضه، نصب و اجرای انواع کانال کشی ها و سیستم های تهویه مطبوع صنعتی و خانگی  آماده خدمت رسانی به مشتریان محترم می باشد. محصولات ما کانال فلکسیبل، عایق الاستومری، کانال گالوانیزه، کانکتور، پروفیل فلنج، دریچه، دمپر و…می باشد.

تماس با ما


آدرس:

تهران، شادآباد، بهاران ۲، مجتمع کوثر، بلوک ۳۹ غربی، پلاک ۲۹۲

شماره تماس:

فروش: ۰۲۱۶۶۳۱۸۱۰۹ و ۰۲۱۶۶۳۱۸۹۳۲
اداری: ۹-۰۲۱۶۶۱۴۴۰۰۶ و ۰۹۹۲۷۱۹۵۶۹۲

ایمیل:

info@kalatahvieh.ir

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به کالا تهویه می باشد